Ondanks dat het weer geen Zuid-Franse taferelen liet zien namen wij toch een groep enthousiaste proevers mee naar de Provence. Tijdens onze wijn masterclass ‘Provence’ van afgelopen donderdag 20 juli proefden we dat de Provence veel meer te bieden heeft dan alleen zijn bekende rosé. De witte wijn van Domaines Ott was verfrissend, licht zuur en prikkelde de smaakpapillen. We proefden 4 rosé wijnen die, ondanks wat men vaak denkt, allemaal erg van smaak verschilden. De Bernardus rosé was zacht en romig en de Marie-Christine van domaines Fabre was fris en kruidig. Oftewel de Provence heeft voor elke rosé liefhebber iets te bieden. Als uitschieter genoten we van de Chateau Romassan uit Bandol, een rode wijn van Grenache en Mourvedre welke 18 maanden houtlagering heeft gekend en vervolgens nog 18 maanden op de fles heeft gerijpt voordat deze op de markt verscheen.
Al met al een verrassende smaakvolle avond!